Cliënten aan het woord

Hier volgen uitspraken van een aantal cliënten over de resultaten van hun proces

Tea is een sensitieve coach die doordringt in de dieperliggende oorzaken van waarom je soms  denkt niet verder te komen op je werk of in persoonlijke situaties. Tea brengt op vriendelijke en respectvolle wijze oorzaken van obstakels op je weg aan het licht en zorgt voor helderheid in waar je naar toe wilt.

Ik weet nu dat het leven je het juiste brengt om verder te komen, ook al lijkt dat op het eerste gezicht niet zo. 

Bedankt Tea voor fijne gesprekken, samen WIYS en het mooie contact

In de Open workshop WIYS  en diverse IFS sessies heb ik zelf in mijn eigen lichaam kunnen ervaren waar zich verdriet had opgehoopt.  Ik had nooit gedacht dat ik dit zo goed en compleet zou kunnen voelen, dat ik zoveel delen in me had die van alles te vertellen hadden, toen ik wist hoe te luisteren. Wonderlijk dat ik me zo intens met mijn verdriet zou kunnen verbinden en me tegelijkertijd toch veilig kon voelen……en dat kan dus. 

Er zijn een paar weken voorbij en langzamerhand veranderen mijn fysieke klachten en belemmeren me veel minder in mijn leven. 

Ik ben er blij mee

Ik was me er niet van bewust dat mijn eigen communicatie de oorzaak was van de weerstand, dat delen van mij reageren op delen in andere mensen en v.v.  Ik heb ervaren via het Lopen (WIYS) en ook IFS (mijn interne familie systeem) kennen ervaren waarom ik deed wat ik deed  en op de wereld om me heen reageerde, zoals ik dat deed, zoals mijn beschermende delen dat deden.  Ik heb kunnen ervaren wat ik ooit gemist heb en wat mij pijn heeft gedaan, dat waren momenten waarop veel in mij los kwam.  Daarna is er eigenlijk als vanzelf in mijzelf een andere manier ontstaan van communiceren met de wereld. ‘T is veel effectiever zo en het voelt beter voor mij en de ander.

Tot mijn tanden gewapend wilde ik na 24 jaar dienstverband de strijd aangaan met mijn werkgever. Ik wat meer aan het overleven dan aan het leven…..achteraf gezien was ik het contact met mezelf kwijt geraakt en dat had me afhankelijk gemaakt, de ander had de macht. In het coachingstrajet met Tea heb ik geleer dit te zien, te voelen en mezelf losgeweekt van mijn werk-identiteit. Ik heb de man teruggevonden die trots is op wat ‘ie kan. Ik handel weer zelf, daar is geen strijd meer voor nodig.

Tea is voor mij de ideale coach. Inhoudelijk, zakelijk, betrokken, altijd nieuwsgierig naar jou, op zoek naar ontwikkelingen en nieuwe inzichten. En met humor en hart en ziel!

Ik was vergeten hoe je “nee” zegt en kwam erachter dat ik dat eigenlijk nooit had ‘geleerd’.  De klant is koning, was het regiem waarin ik was opgegroeid in een ondernemersgezin.   

Verhard en opgebrand ben ik aan dit proces van zelfinzicht en reflectie begonnen.  Ik heb geleerd wat mijn basisbehoeften zijn en dat ik deze zelf kan vervullen, ook als het betekent dat ik ‘nee’ zeg! . Vitaler, met veel meer eigenheid beweeg ik nu privé en in werk

Tea haar integratieve- en holistische aanpak sprekt mij heel erg aan. De hele mens staat centraal. Mensen met verschillende achtergronden en persoonlijkheden begeleidt ze heel respectvol en met compassie. Heel bijzonder is ook haar manier van confronteren, waarbij dit met genoemde respect en compassie gebeurt, waardoor de gecoachte zelf een verandering bewerkstelligt die anders niet was opgetreden. Het noodzakelijke extra inzicht ontstaat zo ‘spontaan’. Wanneer u met loopbaan vragen zit en een betrokken en zeer ervaren coach zoekt bent u bij Tea aan het juiste adres

 

We hadden niet door dat we allen een eigen, een andere kant op keken, tot Tea het ons liet ‘zien’ in een opstelling.  Leren kijken naar je eigen gedrag en dat van een ander was niet makkelijk. We hebben gezien hoe we de verbinding terug kunnen vinden,  elkaar kunnen versterken, wat ons succesvol maakt en hoe we dat kunnen herhalen.

In de 2 daagse WIYS workshop heb ik een goed inzicht gekregen in de kracht, de eenvoud en de diepe werking van WIYS, voor mezelf en voor anderen.  Ik had al langere tijd een terugkerende zware droom waarover ik meer wilde weten.  Na een verhelderende uitwisseling vooraf met Tea,  ben ik zelf gaan Lopen wat de droom me wilde vertellen.  Heel bijzonder, veel emoties kwamen daar boven waarvan ik niet wist dat ze er waren…in mijn lichaam bleek informatie aanwezig, een soort film, een verhaal dat mijn lichaam te vertellen had.  Door de aandachtige begeleiding van Tea en haar vragen over hoe ik en mijn lichaam zich voelden, werd ik me van van alles bewust en kon het uiten, door de huilen, bewegen, spreken en meer. Het was zo fijn dat het ‘eruit’ kon, dat ik, mijn ziel zich konden uiten ook.  En nu, weken verder, is er veel meer rust in mijn lichaam en zeker ook in mijn nach

De klant bedienen ja, elkaar bedienen nee. Zo zijn we gestart. We hebben onszelf laten zien en op een andere manier leren kennen in de teambijeenkomsten. Door systemisch te kijken hebben we kunnen ervaren hoe goed we samen oplossingen kunnen vinden door elkaar de consulteren en adviseren.  Competitie konden we loslaten, dat bleek een oud patroon. Zelf doen en verantwoordelijkheid nemen is nu leuker en wordt gewaardeerd!

Ik kom uit de GGZ-hoek en was eigenlijk teleurgesteld dat ik daar geen hulp kon vinden die bij me paste. Ik las de beschrijving ’traumasensitieve coaching’  op jouw website en dat je leert dat én hoe je zelf je lasten kunt verlichten;  dat sprak me aan.  Hoe wonderbaarlijk om in relatief korte tijd zoveel mee te maken, te leren over mijzelf en over allerlei delen in mij die geleerd hebben om mij te beschermen….. zoals ze dat deden toen ik nog jong was. Het woord welkom, dat Tea zo vaak gebruikt, heb ik als écht leren ervaren, zoals ik het als kind nooit ervaren kon, vanuit het hart.   Het is een bijzonder proces geweest, met lichtheid en tegelijkertijd diepgang… het heeft me geraakt en geheeld.    

Begeleiding bij het vinden van je missie is Tea anders dan anders en gelukkig maar.  Geen eindeloze testen, vragenlijsten en onderzoeken.  ” Alles wat je ooit zult doen en manifesteren woont al in jouw en wij gaan dit ont-dekken” zei Tea.  Dat zij coacht vanuit dit weten gaf me vertrouwen, mijn gevoel van waarde en trots zijn op mezelf kwamen terug. Aandacht voor mijn lichaam, mijn innerlijke delen,  mijn hart, mijn herstel tijdens die wonderbaarlijke en ook leuke WIYS workshops, waardoor ik mezelf en alles wat me pijn deed kon ervaren en ook helen. Weer mogen dromen, verbinden met wat ik wil en dat dan kunnen en durven neerzetten in de buitenwereld, daar faciliteert Tea bij op alle mogelijke manieren en altijd met warmte en een liefdevol welkom voor alles wat er is.  Dat gaf me wat ik nodig had om bij mezelf thuis te komen en voor mezelf te beginnen. 

Ik kan Tea van harte aanbevelen als coach in de breedste zin van het woord. Ik heb twee keer gebruik mogen maken van haar diensten en beide ervaringen waren zowel op werk- als persoonlijk vlak transformerend. Tea heeft een betrokken en empathische stijl die zowel confronterend als begripsvol is. Ze kijkt naar het gehele ‘plaatje’en doet daardoor zinvolle interventies die een diepgaande verandering teweeg brengen. Ze zorgt voor een veilige setting waardoor ik me kan openstellen en we op zoek kunnen naar de bron van wat er op dat moment niet lekker loopt in mijn (werk) leven. Door haar praktische instelling blijft het niet alleen bij zoeken, maar krijg ik in elke sessie weer inzichten waar ik wat mee kan om de huidige situatie te verbeteren.

Ben je op zoek naar een coach die jou de inzichten en tools kan geven om een verandering aan te brengen in je leven, dan ben je bij Tea Brilman op het goede adres!

Na jaren “trouwe dienst” was het ontslag een schok en ik was het slachtoffer. Toen ik eenmaal had ervaren waarom ik me zo voelde en waardoor iets in mij zich bedreigd voelde, kon ik stukje bij beetje dit slachtofferschap loslaten.  Ik ben weer ondernemer  en voel me weer eigenaar van mijzelff en mijn toekomst. Ik was en ben nog steeds verrast over de kracht die in me woont en de manier waarop ik me nu kan bewegen op de externe markt. Ik heb het allemaal leren inzetten en heb mijn bestemming als bewindvoerder en budgetcoach gevonden.

Toen ik begon aan mijn traject was ik er diep van binnen van overtuigd dat ik niet zou kunnen, waar al die cliënten over schrijven in de recentie die ik las. Ik ben gestart met een gevoel van leegte, weinig leven in mezelf…..nou dat bleek heel anders te zijn.   In mijn sessies met Tea ben ik stukje bij beetje gaan voelen wat er allemaal in mij leeft en het blijkt alles behalve leeg. Ik kan niet beschrijven wat ik allemaal heb meegemaakt in en met mezelf ….het was een hele reis, soms zwaar en toch de moeite zo waard.  Ik heb veel over mezelf geleerd, over mijn lichaam, mijn binnenwereld, over hoe ik reageer op de buitenwereld. Ook veel verwerkt.   Het grootste geschenk is dat ik het bén gaan voelen, nu beter kan herkennen wat er in mij gebeurt wanneer iets of iemand me raakt en dan weet wat ik zélf kan doen om mezelf te zijn en te steunen.

Vanuit liefde voor mijn vak, was ik gericht op de inhoud en het onderwijsproces. Ik kreeg ordeproblemen in mijn klas en studieresultaten van leerlingen liepen terug. In de begeleiding heb ik ontdekt waarom er gebeurde wat er gebeurde, waarom ik me had teruggetrokken van het contact met mensen en me alleen nog maar op de inhoud richtte.  Het bleek een beschermingsmechanisme of zoals Tea dat zegt “een deel van jou dat jou wil beschermen” .  Door hieraan aandacht te geven, werd het makkelijker om open te staan voor contact en zo mijn passie voor de ontwikkeling van jonge mensen weer vorm te geven.  In contact met mezelf en mijn leerling is orde minder een issue en is er meer tijd om samen te zijn en te leren.